lördag 26 februari 2011

Julias födelsedagskalas

Kommer du ihåg min svensk-kinesiska kompis Julia som mamma har berättat om? Hon fyller 1 år den 2 mars och hade kalas idag. Jag var där med mamma & pappa och det var ett roligt kalas! Många nya leksaker och nya kompisar som jag inte träffat innan... Jag fick äta lite tårta och choklad (det är inte alltför ofta jag får äta sötsaker för mamma & pappa), även kex och frukt. Här kommer en bild på Julia och en på mig :)

torsdag 17 februari 2011

Valentindagen 2011


För två dagar sedan var det ju min namnsdag! Mamma och pappa hade bestämt att vi skulle äta lunch tillsammans så vi åkte till Xintiandi (området med en massa restauranger som ligger nära pappas kontor) och där åt vi tillsammans. Av mamma fick jag en tröja när hon shoppade lite efter lunchen och på kvällen fick jag en chokladbakelse med ett litet ljus att blåsa ut (oh, jag bara ÄLSKAR att blåsa ut ljus!!!) och en ballong! Mamma gav mig en liten chokladbit och på pappret stod det "You´re my Valentine" ... haha, roligt!
Kakan var riktigt smarrig (även om jag bara fick äta en bit av den) med sedan hade jag så svårt att somna... så klockan hann nästan bli 11 innan jag kunde varva ned... Så spännande tyckte jag det var med all uppståndelse!

lördag 12 februari 2011

Lek i sanden



Förra söndagen åkte jag med mamma & pappa på utflykt till She Shan, som ligger i utkankten av Shanghai. Här finns en liten kulle på vars topp det står ett observatorium och en katolsk kyrka. Vi gick dock inte upp dit utan åt på Hotel Le Méridien, av deras söndagsbrunch. Jag tyckte om deras tomatsoppa, ostar, pasta... och så efterrätterna, så klart! Chokladfonduen var både rolig att titta på och riktigt gott att äta av! Jag fick prova lite olika fruktbitar som doppades i chokladen och bäst tyckte jag om päron! Yummie :) Efter maten gick vi ut för att promenera i hotellets grönområde. Precis utanför har de en liten anlagd sjö med en sandremsa. Där lekte massor med andra barn, byggde sandslott, broar och annat. Jag ÄLSKADE att springa runt i sanden! Men att få sand på händerna, det gillar jag verkligen inte!