fredag 30 april 2010

Babysim


Igår var jag med mamma på sista babysim-lektionen. Det var en serie på bara 3 lektioner och igår var sista tillfället. Jag älskade att plaska och vi fick göra en massa övningar och lekar i vattnet. Ledaren Nathan sjöng sånger på engelska och mammorna sjöng med - det lät så roligt! Jag träffade andra bebisar, en del i min ålder och en del var äldre. Nu sist fick även ayin följa med och hon hjälpte till att klä på mig och torka mig efter duschen, då mamma skulle duscha också. Jag tycker om vår ayi jättemycket! De sista gångerna när hon varit hos oss har jag klappat henne på kinden (det gör jag när jag tycker om någon!) och hon blev så glad. Hon säger alltid att jag är en shanghaines och att hon ska lära mig prata kinesiska ;)

Idag var det fint väder så mamma tog med mig ned till gräsmattan på vår innergård. Jag kunde sitta på filten och krypa i gräset. Och leka med min boll. Grässtråna kändes konstiga - inte alls som golvet hemma - hm, så jag var tvungen att undersöka det! Nu försöker jag för övrigt att dra mig upp i stående, tar tag i tv-bänken, barnvagnen, stolarna, mm. och så älskar jag att tugga på mammas & pappas skor!!! Men trist nog märkte jag att de har blivit undanstoppade från hallen, så nu tuggar jag på mina egna skor om de råkar ligga framme...

lördag 17 april 2010

Jag kryper!


Igår fyllde jag 7 månader och började krypa!!! På riktigt! Jag har ju länge tränat på det, rest mig på alla fyra och försökt ta mig fram genom att gunga och försöka kasta mig framåt. Baklänges har jag kunnat ta mig ett bra tag men igår så kröp jag plötsligt. Bara så där. Jag ville ta tag i min boll som hade rullat iväg någon meter och jag kröp fram till den och tog den. All den träning jag lagt ned gav nu resultat ;) Nu när det har lossnat är det jättekul att krypa - det vill jag göra hela tiden. Och så tar jag tag i saker och försöker dra mig upp... men det roligaste är att jag kan leka mer med mamma & pappa - jag älskar leken där vi rullar bollen till varandra!

torsdag 8 april 2010

Påskhare

Hade du en trevlig påsk? Jag var med mamma & pappa på en påskbrunch där det var en massa folk. Det fanns en massa roliga aktiviteter för barn (men man måste vara lite äldre än jag är nu) i trädgården, bl a äggmålning och så hade de små söta kycklingar och kaninungar i små korgar som jag fick titta på;)
I helgen fick jag min egen stol att sitta i och nu för tiden tycker jag det är så roligt att sitta i den och äta! Jag vill ju äta själv, tar alltid skeden ur mammas hand och stoppar den i munnen, ha ha, jätteroligt! Numera äter jag gröt, rispudding, avocado, äpple, zuccini, kycklinggryta, ärtor, blåbär. Idag fick jag en riktigt god fiskgratäng med grönsaker som mamma har lagat och det var mums!
Det blir ju kladdigt när jag äter...så jag behöver bli ordentligt tvättad efter varje måltid!
Men det gör ju inget för jag älskar vatten och så kan jag nu både öppna och stänga kranen i badrummet, så tvättstunden blir extra kul! I helgen fick jag också en ny bilbarnstol då jag har vuxit ur min gamla... så om någon dag ska jag provsitta den när vi ska ut och åka bil!