fredag 27 november 2009

9 veckor

I onsdags fyllde jag 9 veckor! Da tog mamma denna bild pa mig i min fina Benetton troja som jag fick av moster Szidi. Jag kan beratta att jag numera badar varje kvall och det tycker jag ar sa skont!! Och sa tranar jag att sta pa mina ben! Pappa gladjer sig at det da han garna vill att jag ska bli en tuff rugbyspelare nar jag blir storre...

tisdag 24 november 2009

I bilen

Jag somnar oftast skont i bilen och i min stol da vi aker nagonstans. Denna bild tog mamma i lordags da vi akte till en julbasar. Dar var det mycket folk man jag kunde sova lange och val anda! Sedan akte vi vidare for mamma & pappa skulle dricka kaffe och handla pa Sheraton hotell och aven dar skotte jag mig fint, da jag mest tittade mig omkring.

onsdag 18 november 2009

2 manader

I mandags fyllde jag 2 manader! Jag tittar mig omkring mycket och det finns sa mycket spannande att upptacka! Favoritleksaken nu ar den fina mobilen som hanger over min sang - den har speglar och vackra blommor & bin i starka farger! Den kan jag titta pa lange, lange...
Jag kan nu ocksa rulla fran ena sidan till den andra och fran rygg till mage (aven tvartom), le mot mamma & pappa och har precis borjat skratta ;) Mina ben har blivit starkare sa nu vill jag ofta forsoka mig pa att sta pa benen nar man haller i mig... Min favvoposition ar fortfarande att hanga over axeln pa mamma och pappa. Pa sa satt har jag kanonbra utsikt och kan titta mig omkring! Sa har brukar jag se utoch denna bild togs pa min 2 manadersdag. Jag ar INTE arg (som vissa av er kanske tror) utan nyfiken pa vad som sker da mamma plotsligt forsvinner bakom nagot svart... Kram!



fredag 13 november 2009

Pa vaggen

I lordags akte jag med mamma & pappa till fotoateljen Barefootportraits for att hamta ut de foton och det album som var fardiga! Vi fick i present av dem (rattare sagt bjuder de alla nyblivna foraldrar som fatt sitt barn pa Shanghai United Family Hospital pa detta) en stor valfri bild tryckt pa canvas (som gor att det ser ut som en oljemalning) som nu hanger uppe pa vaggen i vart vardagsrum. Har kan ni se vilket motiv mamma & pappa valde!
Albumet jag fick ar ocksa superfint, jag kommer sakert att titta i den flera ganger nar jag blir storre!

tisdag 10 november 2009

Pa omslaget till Vi Foraldrar


Titta har! Jag pryder omslaget pa tidningen Vi Foraldrar! Coolt, va?
Haha ... det ar inte pa riktigt, men visst ar det kul :) Mamma fixade detta idag da det osregnade och blaste kallt hela dagen idag och vi stannade inne.

måndag 9 november 2009

Yngste medlemmen i svensk-kolonin

Jag ar helt klart den yngste medlemmen i svensk-kolonin i Shanghai. Forra veckan var jag med mamma pa Swedeladies (den forening som finns till for svenskar som bor i Shanghai) medlemsdag dar jag fick massvis med uppmarksamhet! Med mina 7 veckor i livet ar jag klart det allra sista tillskottet i community-n. Det finns nagra andra svenska barn till som ocksa fotts i Shanghai, daribland Anton (som nu ar 4,5 manader gammal) och Axel (2,5 manader) som ni kan se pa bilden. Har ligger vi tre shanghai-gossar skont pa en mysig filt ute pa takterassen hemma hos Anton, pa Pudong. Jag sov hur lange som helst... skont!

onsdag 4 november 2009

Svensk medborgare

Nu ar jag sedan ett tag tillbaka svensk medborgare! I fredags var jag med mamma over till andra sidan Huangpi floden, pa Pudong-sidan, och det stora polishuset dar man handlagger migrationsarenden. Mitt svenska pass och en massa andra intyg har lamnats sa att jag kan bli registrerad har i Kina och fa ett visum, ett likadant som mamma & pappa har. I mitt pass star det att jag ar 53 cm lang (fast nu ar jag langre!) och sa blinkar jag, sa att bara mitt ena oga ar oppet! Det tycker pappa ser sa charmigt ut :)
Och sa var jag pa min allra forsta fest i fredags! En svensk familj (dar pappan ar kollega till pappa) som har flyttat ut till ett villaomrade hade en liten bjudning och jag foljde med mamma & pappa. Jag kunde sova gott trots musik och roster i bakgrunden och aven dar tyckte alla att jag ar sa liten, sa liten...