lördag 29 januari 2011

Barbapapa


Jag måste bara berätta att jag ÄLSKAR Barbapapa!!! Mamma har så klart köpt hela samlingen på DVD och ända sedan jag har börjat titta har jag gillat Barbapapa jättemycket! Tur då att jag i somras fick en mjukis-Barbapapa i present av Henrik & Sara (tusen tack!!!!) så att jag kan sitta och ha honom i knät/gosa/krama honom när jag tittar på alla dessa spännande äventyr som han är med på :)
Tänk vad passande då att av moster Szidi fick jag en Barbapapa bok och en tröja på min 1-års dag! Nu ÄLSKAR jag att ha denna tröja på mig och boken har mamma redan fått tejpa efter allt tummande, så många gånger har jag läst den!
Och idag när jag var med mamma & pappa inne i deras favorit DVD affär fick jag syn på Barbapapa filmerna direkt! Blev så glad att jag var tvungen att bära omkring filmboxen i hela affären!!

torsdag 20 januari 2011

Fiskar på Shanghai Ocean Aquarium


I söndags var jag med mamma & pappa, samt några vänner på Shanghai Ocean Aquarium och tittade på många fina fiskar - både små, stora, färggranna och fula :, småhajar, maneter och annat... Bäst tyckte jag om att stå precis bredvid glasrutan och se dem simma förbi... då sprang jag efter dem och pekade!! Och äntligen såg jag sköldpaddor (jag känner ju igen dem från Baby Einstein programmen)och pingviner! När vi väl kom till tunneln (ska vara världens längsta aquarium tunnel!) var jag så utmattad att jag somnade på pappas axel!Här är några bilder som mamma har lånat från Aquariets hemsida
eftersom hon inte tog med sg kameran i söndags. Visst är de granna?

torsdag 13 januari 2011

Min julresa



Hej! Jag kan berätta att jag var på resa med mamma & pappa över julen och fick titta på en massa nya saker. Roligast tycker jag det är att komma till ett hotellrum och upptäcka allt som finns där. Spännande lådor att dra ut, telefoner, (I Like!) sladdar, tv, knappar, lampor att tända och dörrhandtag att öppna/ stänga... Denna gång åkte jag båt, något som var nytt för mig, och sedan fick jag även prova den nya ryggbärselen som pappa
bar mig i då vi skulle gå och titta på ett gammalt banyan träd i en nationalpark och ta en promenad i Yangshou. Tråkigt nog hostade jag mycket och var förkyld när vi var där så att äta kände jag inte alls mycketför. Jag ville mest bara dricka min mjölk. Men, sedan sista dagen i Yangshou, när vi åkte in till byn för att äta lunch åt jag säkert 2 hela bitar av pappas pizza! Och drack upp mammas äppeljuice! Jag ÄLSKAR pizza!!!
I lördags skulle mamma& pappa gå ut och prova en ny pizzeria i närheten av vårt hem och jag fick då se hur pizzabagaren kavlade ut degen, fyllde den och sedan ställde den i ugnen. Jag var såååå fascinerad! Och denna gång fick jag äta av mammas pizza, yummie! Jag slukade två rejäla bitar med skinka och svamp - allt! Pappa skrattar och säger att jag är en riktig italienare, fastän jag inte har några italienska gener :) ha ha!
Och en annan dag i Yangshou fick jag prova att äta spagetti bolognese med händerna - det var jätteroligt och smakade gott!
Pappa har aldrig sett mig kladda så... hm...men han tog det ganska bra, det må jag säga!