tisdag 16 november 2010

1-års bilder hos fotograf


I fredags åkte jag med mamma & vår chaufför till Barefootportraits fotostudio för att hämta det album och de bilder som nu var färdiga. De togs några dagar efter min 1-års dag. Mamma & pappa hade ju köpt ett paket med 3 fotosessioner (först när mamma var gravid med mig, sedan när jag var nyfödd och så nu vid 1-års åldern) så nu får jag ett fint album till :=)
Till skillnad från förra gången sprang jag nu runt i studion och pillade på alla leksaker och ville leka med allt... Fotografen hade lite svårt att ta bilder då jag knappt satt stilla. När jag var nyfödd så bara sooov jag, djupt, djupt... så det gick inte att väcka mig. Fotografen lyckades då ta en enda bild där mina ögon syns, på resten av bilderna sover jag!
Jag kan visa er en av bilderna på mig som fotografen tog :)

Annars kan jag berätta att jag varit förkyld senaste veckan, inget roligt alls! Det kom någon dag efter det att mamma tog med mig till ett nytt lekställe och där fanns en flicka som var snorig... Jag har haft rinnande näsa i många dagar nu och även lite hosta, så det var svårt att somna på kvällarna. Men, nu ska det snart vara över, säger mamma. På dagarna är jag dock lika pigg och alert som vanligt. Det jag övar på nu som mest är att klättra - överallt, upp på tv-bänken, på soffan, på bokhyllan... Jag kommer in i min fina röda bil på egen hand och kan ta mig ut också! Det du! Och stoppar in tändningsnyckeln och tar ut den - jag är stolt! Cykeln har jag också försökt ta mig in i men inte klarat av det ännu... det är ju aningen svårare, men jag övar, som sagt.

torsdag 11 november 2010

Mummintrollet kex


Oftast får jag en skalad gurka, en bit morot eller bladselleri att tugga på som mellanmål eller då mamma lagar middag på kvällarna. Då kan jag sysselsätta mig med det och leka på egen hand eller titta på Baby Einstein och plocka bland mina leksaker. Jag tycker det är jättegott och så älskar jag att TUGGA! Jag vill tugga på allt (särskilt lockande är mina skor)! Ibland får jag en bit ost eller olika sorters kex i handen. Kolla vad mamma hittade för slags barnkex när hon handlade? Mummintroll-kex!!! Importerat från Korea och finns i smakerna kakao och naturell. Vem hade kunnat tro att det finns i Kina???

söndag 7 november 2010

13,5 månader



Jag älskar nu att dra av mina strumpor och att försöka dra på dem igen (även om jag inte ännu klarar av det!) Förra helgen när vi var på IKEA drog jag av mig ena strumpan snabbt som ögat och när mamma upptäckte att den saknades bara skrattade jag... Hon gick tillbaka och letade efter den men hittade den inte... Jag drar av mig kläderna när det är baddags och tycker också om att hjälpa mamma bära olika saker.
Det bästa jag vet nu är att titta på Baby Einstein (mamma har köpt hela boxen med båda sektionerna, totalt 25 DVD-skivor). Min favorit är speciellt de 2 skivor som handlar om djur! Nu har mamma introducerat julskivan eftersom julen närmar sig och hon berättar om tomtar och snö och paket och annat... Jag bara ÄLSKAR att titta på dessa program! I fredags köpte mamma BBC:s Peter Rabbit-serie som jag nu också har fått se lite på. De pratar mycket jämfört med Baby Einstein där det mest är musik och lite olika roliga ljud (det är det jag gillar!). Mamma tror att jag måste vara lite äldre för att riktigt gilla Peter Rabbit.
Jag öppnar & stänger nu olika plastlådor, likaså öppnar jag juicepaket och mjölkpaketlock och det är så roligt :) Dragkedjor upptäckte jag i veckan och jag har lärt mig att dra dem upp och ned, på mammas kläder och mina. Och så har jag börjat sitta på min cykel alltmer när vi går på korta promenader eller ska bara snabbt in i affären och handla något. Har jag förresten visat er min fina cykel? Tror inte det... Jag fick den i 1-års present av mormor, men det är mamma som har valt den, för den köptes i Shanghai. Jag tycker så mycket om den! Tack, mormor!

torsdag 4 november 2010

Lördagsfrukost på balkongen



Än så länge har vi bara kunnat äta frukost på balkongen en enda helg. Mamma och pappa har sett fram meot det länge men vi har varit bortresta över en del helger eller så har vädret varit dåligt. Denna lördag för någon vecka sedan var det mysigt att sitta ute och jag tyckte det var roligt att prova och äta på ett nytt ställe. Nu till helgen sägs det bli vackert väder så då blir det frukost ute igen.
Hösten har ju kommit till Shanghai och vissa dagar har det varit ganska kallt och blåsigt. Så nu har jag fått ett mysigt fårskinn till nya Eames gungstolen som står i mitt rum. Jag gillar att känna på det - det är så mjukt och kittlar lite under händerna.