måndag 16 januari 2012

Det var länge sedan mamma har skrivit om mig och Emilia. Mycket har hänt under hösten och vintern. Jag började på dagis den 1 september efter det att vi kom tillbaka från Sverige. Mitt dagis heter Trillium Montessori och är nytt & fräscht med en stor gård, fin utelekplats och stort innelekrum.
Grupperna är små, vilket mamma säger är bra, och det finns gott om fröknar att vända sig till. Jag ÄLSKAR dagis! Mina nya vänner heter Mason och Louie, men nu i dagarna ska Mason flytta hem till USA och jag har sedan 2 veckor själv blivit flyttad till den större gruppen, så numera är jag inte längre i samma grupp som Louie heller. I min nya grupp känner jag dock den halv-ungerska pojken David, svenska kompisen Elina och så ska Ethan, en kompis till mig, också börja där i mars. De allra flesta barnen på mitt dagis är kineser. Fröknarna pratar både kinesiska och engelska och jag har valt att mest prata kinesiska. Mamma och pappa är så glada för att jag pratar så mycket kinesiska och just nu vill jag prata hela tiden! Häromdagen, då vi satt och åt frukost sade jag "one, two, three, four" och mamma blev hur glad som helst, klappade händerna och tyckte jag var så duktig! Jag är väldigt stolt & glad över att ha fått börja i stora gruppen med de lite äldre barnen! Här får man måla och pyssla mycket. Och så finns det så mycket mer Montessori material. Jag kan nu de kinesiska och engelska barnvisor som vi sjunger varje dag och jag älskar att dansa till tonerna.
Min lillasyster Emilia, som jag oftast kallar "Mei mei" eller Emi baby", har vuxit mycket! Nu tycker jag om att dela mina leksaker med henne och visa hur saker och ting fungerar. Hon sitter själv, kan stå och tar ganska många steg om hon håller i mammas händer. Hon älskar att härma mig när jag pladdrar på och vill äta samma mat som jag äter ;)