torsdag 16 juni 2011

Första besöket hos frisör

Idag tog mamma mig med till frisören, efter vår franska lekstund. Denna frisörsalong har två sportbilar (liknar min fina röda Ferrari hemma fast dessa var sååå slitna!)upphissade på fjädrar som man sitter i och kan gunga i. Mamma tog också med min favorit DVD för tillfället (PINGU) som jag kunde sitta och titta på :)
Frisören var riktigt snabb och duktig och på bara några minuter var han färdig! Skönt att ha fått kort hår för jag svettas ju i denna värme. Nu äter jag mycket vattenmelon - det är gott & läskande! Jag vet också numera när Jane kommer på morgonen och ser fram emot att följa med henne ned till lekrummet en stund innan det blir sovdags. Och idag fick jag en regnrock av mamma. Hon berättar att den behöver jag ha med mig till Sverige. Vi ska snart åka dit och där regnar det, säger hon. Så hon köpte ett par jättefina gummistövlar till mig idag, sådana som ser ut som nyckelpigor, men de är alldeles för stora...så mamma måste köpa nya...

Min syster Emilia har utveckltas mycket. Hon kan greppa leksaker med båda händerna och hålla riktigt hårt. Hon försöker sitta upp. Härmar ljud och skrattar högt. Hon ÄLSKAR att ligga i babygymmet och leka & kan tjuta av glädje! Hon ler mot mamma så fort hon ser henne, vilket gör mamma jätteglad :)
Och vet du vad? Snart kommer min moster & min kusin Niccolo för att hälsa på oss. Det ska bli roligt!

torsdag 9 juni 2011

Simkurs och annat

Mycket har hänt sedan sista inlägget. Mamma har velat engagera mig i olika aktiviteter så under maj och juni har jag haft något roligt att göra varje dag. Jag har börjat med babysim igen och det ÄLSKAR jag!!! Vi får göra lite mer avancerade saker nu när vi är lite äldre, såsom att gå över en madrass som flyter i vattnet, hoppa i vattnet från bassängkanten, mm och jag tycker det är roligt, roligt! Dessutom får jag träffa några av mina vänner där och det är också roligt. På torsdagarna brukar mamma och jag gå på fransk lekstund (som arrangeras av Alliance Francaise)och där träffar jag bl a Amélie som är 2 veckor äldre än mig och som jag känt hela mitt liv. Vi sjunger några sånger, tittar i böcker, leker med bollar och ballonger samt skapar med lera och färg. Allt sker på franska, naturligtvis. Idag fick vi blåsa ut ljus och det älskar jag också! Sedan har jag varit på ett dagis, på en prova-på-halvdag, mest för att mamma ville se hur jag skulle trivas där. Det var inga problem alls. Där fanns hur många roliga leksaker som helst och en stor utelekplats, så jag vill inte åka hem. Så roligt var det!
Men nu vet jag att jag ska komma tillbaka dit igen för den 1 september börjar jag på dagis! På det dagiset där jag var med mamma. Det du! Ska bli skoj att träffa andra barn och så tyckte jag mycket om fiskdammen och gungorna på utelekplatsen!
Den 1a juni är det ju barnens dag och det firas stort i Shanghai! Många barn får presenter, leksaker, ballonger och familjerna gör utflykter då mammorna är lediga från jobbet denna dag. Vi åkte till en fin stor park, Fuxing Park, där det finns karuseller, mini berg-och dalbana och massor av barnaktiviteter. Jag hade en riktigt rolig tid, lekte med mamma och Jane, sprang runt i gräset, blåste såpbubblor och testade karusellen. Emilia sov sött i vagnen under
hela vårt parkbesök.Här är en bild på mig i min kinesiska outfit, finklädd dagen till ära.