söndag 31 oktober 2010

Min ayi


Jag vet att mamma ofta berättar om vår ayi och eftersom hon är en viktig person för mig, tänkte jag visa er henne. Hon är så snäll och tycker väldigt mycket om mig. Nu för tiden brukar hon ta med mig till en närliggande lekplats på morgnarna när mamma är hemma & städar upp efter frukosten. Ibland går mamma iväg och tränar eller lunchar med pappa och då är jag hemma med ayi och leker. Jag tycker också om att lyssna på henne när hon läser de kinesiska sagoböcker som mamma har införskaffat. Jag förstår lite enklare mandarin nu och det är min ayi så himla glad över! Det här är Ping. Bilden togs på mitt 1-års kalas.

måndag 25 oktober 2010

Hongqiao Zoo



I fredags tog mamma med mig till det mindre av stadens zoon (det finns 2 stycken, nämligen det som ligger närmast oss, i Hongqiao. Chauffören följde med oss in och hjälpte mamma med väska och barnvagn och att bära mig ibland (numera vill jag helst bli buren i famnen, trots att jag är både duktig och snabb på att gå). Besöket på zoo var väldigt kinesiskt, ganska skrikigt och högljutt med skolledare/anställda på zoo som visade runt stora barngrupper och skrek i sina mikrofoner. Sedan blev mamma ganska arg när hon såg att folk både matar djuren (trots skyltar som ber besökare att avstå från detta)och slänger ned skräp (pet-flaskor och annat skit) till djuren! Många gånger var det barn som gjorde det, men att de vuxna inte reagerade och sade ifrån!!! Det är illa.
Vi såg både elefanter, gorillor, zebror, björnar och giraffer... men det roligaste tyckte jag var att titta på tigrarna! Mamma läser mycket och berättar om tigrar så därför tycker de är roliga :) Sedan åkte jag karusell för första gången, tillsammans med mamma, och fick även en present innan vi åkte hem: en teletubbies ballong! Jätterolig!

fredag 22 oktober 2010

Expo

I onsdags var jag med mamma pa Expo. Det är andra gången vi besöker området och denna gång valde mamma att vi håller oss på Puxi-sidan och tittar på företagspaviljongerna. Till vissa paviljonger kunde vi komma in snabbt via vip-entrén medan andra inte släppte in oss vip utan vi skulle behöva köa i 3-4 timmar. Så det gjorde vi naturligtvis inte. Men jag tyckte det var roligt att titta på vissa installationer med musik- och ljusspel. Sedan tyckte jag om att gå omkring. Två snälla tanter som satt och åt gurka tyckte jag var söt sa de gav mig en gurka som jag kunde tugga pa. Mums! Då blev även mamma glad för jag kunde sitta still i vagnen ett tag...

tisdag 12 oktober 2010

Dagens bild :)


Visst är det en rolig bild? Men, jag vet inte om jag själv hade velat kyssa en gris i trynet...

söndag 10 oktober 2010

Bilder från Hainan



Jag provade att gå i sanden och märkte att det var mycket svårare än att ta stegen hemma... Sanden kändes konstig och jag gillade inte att ha mina händer täckta av den så jag försökte torka av händerna hela tiden. Havet var häftigt att se och jag och pappa doppade fötterna. Vi kunde tyvärr inte bada då det regnade mycket! Däremot badade jag mycket med mamma & pappa i olika pooler och det tycker jag jättemycket om!!! Och så gillar jag ju att flyga för då finns det så många nya ansikten att upptäcka! Jag kan nu vinka och ÄLSKAR att vinka till folk! Pappa bar runt på mig på flyget och jag kunde hälsa på mååånga. Sedan bar flygvärdinnorna iväg mig och jag fick leka med deras pennor och namnskyltar, ha ha:)