måndag 31 maj 2010

Öppnar lådor

Sedan några dagar kan jag dra ut lådor och idag öppnade jag ett av köksskåpen! Jag gillar att krypa fram till sophinken i köket och försöka ta tag i den... en gång har jag vält den och då sade mamma ifrån! Nu är jag mest sysselsatt med att ställa mig upp med hjälp av olika möbler och barnvagnen, så klart. Ibland blir det mindre lyckat, då jag som idag t ex ställde mig upp under matbordet och slog i huvudet. Det var inte så kul. Eller när jag försöker göra två saker samtidigt, såsom att stå och hålla i något med min ena hand och försöka plocka upp något från golvet med den andra... Numera går jag varje eftermiddag ned till lekplatsen på vår gård med mamma och jag älskar att titta på de äldre barnen och leka.

onsdag 26 maj 2010

Mitt första barnkalas


I lördags var jag med mamma & pappa på mitt första barnkalas. Kommer du ihåg min svenske kompis Anton som jag har berättat om? Han har nu fyllt 1 år och jag var bjuden på hans kalas. Där var andra av hans lekkamrater som jag inte har träffat tidigare. Anton har jättemånga spännande leksaker som jag bara ÄLSKADE att utforska! Jag lekte också med de fina ballongerna i alla glada färger som fanns i rummet!!

fredag 21 maj 2010

Jag kan stå!

Det händer mycket nu! Jag pladdrar på, älskar att säga ba-ba, da-da, ma-ma och så övar jag på nya ljud dagligen ;) Första gången jag sade ma-ma blev mamma jätteglad!
Jag kan nu dra mig upp i stående och försöker gå runt i min spjälsäng. Det tycker jag är jätteroligt!
Skorna är fortfarande utom räckhåll för mig men om mamma ibland glömmer att lägga in dem i garderoben är jag där illa kvickt och tuggar på dem! Likaså älskar jag att ta tag i däcken på barnvagnen och tugga på dem... Det är så spännande med allt jag kan stoppa i munnen. Tidningar och broschyrer är himla intressanta och de river jag sönder väldigt snabbt!
I söndags fyllde jag 8 månader och blev firad i Nanjing. Mamma och pappa tog med mig till hotellpoolen för att bada men jag tyckte vattnet var för kallt, så det fick bli bad i badkaret på rummet i stället! Här kommer en bild på mig med pappa från hotellrummet på 37:e våningen då vi tittar ut genom fönstret. Och en annan bild som togs hemma då jag står vid fönstret och tittar ned på vår innergård. Där händer det en hel del så jag tycker om att titta ut...